PIRITA LAUTALA: ASH YOU WISH 2

Pirita Lautala (s. 1974) on Mikkelissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka on valmistunut Lahden taideinstituutista vuonna 2011. Lautala käyttää materiaaleja monipuolisesti: usein maalaukset täydentyvät virkkuuelementeillä ja ovat toisinaan myös osa tilallista teoskokonaisuutta. Uusimmassa Ash You Wish -teoskokonaisuudessaan Lautala on keskittynyt pohtimaan taideteosten elinkaarta. Kokonaisuus sisältää keramiikasta valmistettujen veistoksellisten elementtien sarjan, joka on luokiteltavissa käsitetaideteokseksi.

Ash You Wish 2 -näyttely Galleria Uusikuvassa koostuu kahdesta osasta: esillä ovat uurnat, jotka sisältävät Lautalan aikaisempien poltettujen maalausten tuhkat, sekä uusi sekatekniikkateosten sarja. Sekatekniikkateoksista mahdollisesti myymättä jäävät taiteilija tuhkaa näyttelyn päätyttyä. Niille hän valmistaa uudet yksilölliset uurnat.

Esillä on siis ainutkertainen näyttelykokonaisuus, jonka teosten elinkaari on osin ennustettavissa – joskin sattumalla (tai oikeammin sanottuna yleisöllä) on mahdollisuus vaikuttaa teosten kohtaloon.

TAITEILIJATAPAAMINEN GALLERIA UUSIKUVASSA LAUANTAINA 17.10.2020 KLO 13 – 14,

tervetuloa keskustelemaan ja kertomaan ajatuksia taiteen elinkaaresta ja näyttelyn mahdollisesti herättämistä ajatuksista! Näyttely ja sen teemat liittyvät Pirita Lautalan YAMK-opintojen opinnäytetyöhön.