Suomen Akvarellitaiteen yhdistys- Aallon Harjalla

Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry:n vuosinäyttely 2020 ”Aallon harjalla” on vahvojen tekijöiden näyttävä ja moniääninen kokonaisuusMerellisyyttä ja merihenkisyyttä on käsitelty näyttelyn teoksissa monin erilaisin tavoin. Uusien ideoiden ja näkökulmien runsaus näin ikiaikaisesta teemasta hämmästyttää katsojan. Teemaan väljästi asettuvat tai kokonaan sen ulkopuolelta aiheensa hakevat työt värittävät ja täydentävät kokonaisuutta. Merellisesti profiloituneessa Kotkassa tällä valtakunnallisella näyttelyllä on oikeutettu ympäristönsä.

Taidokkaiden ja tunnelmallisten maisemien lisäksi taiteilijoiden huomion kohteina ovat olleet monenlaiset yksityiskohdat, mukana on sadunomaisuutta, huumoria sekä vauhtia niistä aktiviteeteista, joita ihmiset meressä, merellä ja meren äärellä kokevat. Meren ja veden luonne ja olemus tulevat kauniisti esille abstraktimmissa teoksissa. Jos ei olisi koskaan nähnyt merta, tämä näyttelykokonaisuus antaisi varmasti oivan mielikuvan ja vaikutelman kaikesta siitä, miten meren voi inhimillisesti kokea.

Aallon harjalla -näyttelyssä on esillä 81 akvarellia 57 taiteilijalta. Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry:n vuosinäyttely tuo esiin vahvan kiinnostuksen akvarellimaalaukseen eri puolilla Suomea.

 

Aallon harjalla Galleria Uusikuvassa 15.8.- 12.9. 2020