Kotka Art – Maailmanloppu

Galleria Uusikuvan kesänäyttelynä on perinteisesti Kotka Art. Tänä vuonna teema on ajankohtainen; Maailmanloppu.

Kotka Art pohtii tulevaisuutta. Yhteiskunta natisee liitoksissaan, varakkaiden ja köyhien välinen kuilu kasvaa. Ääriliikkeet nostavat kannatustaan ja arvot kovenevat. Odottaako ihmiskuntaa sukupuutto, tuhatvuotinen paratiisi vai pako toiselle planeetalle? 

Näyttely on sekoitus kokeneita, palkittuja tekijöitä sekä uusia nousevia kykyjä. Mukaan kutsutut taiteilijat ovat Jussi Lehtisalo, Mika Taanila, Vilunki 3000, Lauri Ainala, Hemuloordi, Pauliina Mäkelä, Francois de Jonge ja Helge Reumann. He ovat kukin käsitelleet pirstaloituvan maailmankuvan teemaa tuotannossaan. Taiteilijavalinnoissa on kiinnitetty huomiota taiteellisen laadun lisäksi siihen, ettei tekijöitä ole nähty alueella aiemmin. Mukana on ensimmäistä kertaa myös taiteilijoita Suomen ulkopuolelta.

 

Kotka Art Galleria Uusikuvassa 6.6 – 8.8. 2020.