Taidetila Kanvaasi avoinna kesällä 2018 Kotkansaarella

Kotkan taiteilijaseuran hallituksen jäsen Ekaterina Kosonen o.s. Montonen on koordinoinut hanketta, jonka avulla Toivo Pekkasen koululle on avautunut kaikille vapaa taidetila kesäksi 2018. Taidetila Kanvaasi tarjoaa kuvataidepainotteisia toimintamuotoja, yhteistä ateljee- ja galleriatilaa kaiken ikäisille ihmisille yhteisöllisessä ja inspiroivassa hengessä. Taidetilassa on mahdollista toteuttaa kaikenlaista luovaa ja järjestää halutessaan kursseja tai tapahtumia.

Kanvaasin toiminta mahdollistaa yhdessä tekemiseen taiteen kautta. Taidetila joka osallistaa ihmisiä toimimaan, luomaan, elävöittämään ympäristöämme ja tätä kautta vaikuttaa yhteiseen hyvinvointiin sekä herättää ajatuksia.

Taidetila Kanvaasi on voittoa tavoittelematon pieni luovan toiminnan keskus ja avoin ateljee Kotkan keskustan ytimessä.
Eka – Ekaterina Kosonen o.s. Montonen

Taidetila Kanvaasi toimii vapaaehtoisvoimilla. Lupautuneet avainhenkilöt pitävät taidetilasta huolta ja ovia avoimina noin kaksi kertaa viikossa. Taidetilassa löytyy kohtuullinen valikoima taiteiluvälineitä monenlaisen taiteen tekemiseen sekä teen- ja kahvinkeitin. Tilan ja välineistön käyttö on jokaiselle maksutonta ja avainhenkilöt mielellään vastaavat mihin tahansa kysymykseen… (toivottavasti).

Kanvaasin toimintaa voi tukea erilaisin lahjoituksin tai kolehtimaisesti paikan päällä.

Yhteisöllistävän kaupunkikulttuurin tekijänä taidetilamme haluaa vaikuttaa taiteen keinoin ihmisen sosiaaliseen ja henkiseen hyvinvointiin, esimerkiksi suvaitsevaisuuteen ja ihmisten väliseen kommunikaatioon. Tavoiteemme on osoittaa, että yhdessä tekemällä, osallistumalla ja aktiivisesti tulevaisuuttamme rakentamalla voimme saavuttaa paljon enemmän.

Yritykset ja yhteisöt voivat osallistua toimintaamme osallistujana, osallistava osapuolena, lahjoittajana, sponsorina tai yhteisprojektien ja hankkeiden kautta.