Filipp Diatchenko: Icons in red 19.11.-31.12.2021

Filipp Diatchenkon näyttelyssä ”Icons in red” käsitellään punaisen värin ja ikonimaalausten symboliikkaa. Näyttely koostuu maalauksista, jotka rikkovat perinteistä sommitelmaa ja pyrkivät reliefimäisyyteen, sekä mosaiikkimaiseen ilmaisuun. Vahva viiva sekä kirkuvat värit nostattavat figuureja ja objekteja esiin käyttäen ikonimaalausten kaksiulotteisuutta. Punainen symboloi liikettä, aktia, paloa. Kaksiulotteinen pyrkii pois staattisuudesta.

Filipp Diatchenko on Kotkassa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija sekä tulkki kuvataideopetuksessa. Filipp työskentelee perinteisen figuratiivisen maalauksen parissa, sekä havainnoi teoksissaan Venäjän ja Suomen välisiä eroja. Filippin teokset ovat usein vahvoja ja raskaita väreiltään sekä ilmaisultaan.