Jäsentaiteilija: Heta Kananen

Valo luonnossa viehättää minua muuttuvana, liikkuvana ja rauhoittavana voimana.

Kuljen siellä kuin lumotussa maassa, jossa tapahtuu koko ajan. Tapahtumat ovat tavallisia arjen asioita, mutta silti jokin pieni vivahde luo tilanteeseen uutta. Koen ne töissäni kohtaamisina. Olen voinut nähdä ne joko vilahduksen omaisesti tai lähes vierestä tarkkailemalla. Pääosaan nousevat sekä eläimet, joita olen seurannut hyvin läheltä, että valon muuttuminen aamun hämärästä kirkkaaseen tai tummaan päivään, taittuen illaksi ja yöksi.

Yhdistelen koettuja asioita töihini ehkä palan sieltä toisen täältä, kunnes tavoitan haluamani tunnelman.

Taidegrafiikan tekemisessä minua kiehtoo tekemisen tapa nähdä kuva peilikuvan kautta, kuin kurkistaen tulevaan teokseen. Yllätykset kuuluvat asiaan ja tuovat työhöni mukavaa jännitettä. Jätän teoksiini myös oman käden jäljen vedostamisen kautta.

Hienointa on rakentaa tilaan teemallisia maailmoita yhdistäen tila- ja valoteoksia yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Kuvataiteilijamatrikkeli