Ninni Luhtasaari / Mikko Luostarinen

Galleria Uusikuvan syyskauden avaavat Ninni Luhtasaari ja Mikko Luostarinen. Taiteilijat tuovat Uusikuvaan ennakkoluulottoman, värikylläisen ja villin surrealisisen kattauksen; Mikko Luostarisen “Decoration 1.2” koostuu vesivärimaalausten pohjalta digitaalisesti suunnitelluista kankaista. Luhtasaaren “Nukahtaessa” sisältää keramiikkaa, viherkasveja, suihkulähteitä sekä käsin kirjottuja tekstiiliteoksia.

Näyttely on esillä 20.8- 28.9.2019

Avajaisia juhlitaan lauantaina 17.8 klo 17-19 Galleria Uusikuvassa, Satamakatu 9.

Ninni Luhtasaari, Nukahtaessa

Hortonomiopiskelijat ovat unohtuneet päiväunille. Rinnan päälle laskeutunut aave alkaa ohjailla unen suuntaa, vaikka herätyskello soi jo.

Ninni Luhtasaaren teosten maailmankuva perustuu pinnalle ryöppyävään primitiivisyyteen. Riisumalla ilmaisusta osoittelevat elementit, sörkitään ihmisen ja eläimen välille keksittyä rajapintaa.

Lohtu löytyy usein vahingossa, tiedostamatta. Rakkaus elämään leviää alitajunnasta toiseen, kuin sienirihmasto. Näyttelyssä nähdään keramiikkaa, viherkasveja, suihkulähteitä sekä käsin kirjottuja tekstiiliteoksia. Lempeiden linssien läpi tarkastellaan hämmennystä, häpeää ja kosketusta. Luhtasaari selvittää kuinka syvälle surrealismiin kuvakieli voi sukeltaa säilyttäen silti samastuttavuutensa.

Tamperelaisen kuvataiteilija-muusikon veistoksia, kirjontaa ja installaatioita on nähty muun muassa useissa yksityisnäyttelyissä, Tampereen taidemuseolla, Mäntän kuvataideviikoilla sekä Ars Auttoisilla. Luhtasaari on myös osa helsinkiläis-tamperelais-savonlinnalaista Sexy Sexy Lover -taiteilijaryhmää. Muusikkona hän esiintyy suosikkiyhtyeissä Maria ja Marsialaiset, Ninni Forever Band, Pintandwefall ja Risto.

Mikko Luostarinen, Decoration 1.2 

Galleria Uusikuvassa Kotkassa järjestettävässä näyttelyssä tullaan näkemään uusia vesivärimaalausten pohjalta digitaalisesti suunniteltuja ja tulostettuja kankaita. 

Uudet kankaat ovat muodostuneet myös paikoin aikaisemmin suunniteltujen kangasmallien päälle, rakentuen entistä yksityiskohtaisemmiksi ja moniuloitteisemmiksi kuviksi. Eri tavoin ripustetut kankaat luovat näyttelytilaan interiöörimäisen, tilallisen vaikutelman. Kankaat herättävät koskettamiseen ja tunnusteluun liittyviä assosiaatioita. Näin ollen ne luovat estottomamman sekä interaktiivisen kaltaisen ilmapiirin näyttelytilaan, jolloin taideteosten sekä käyttöesineiden kaltaisten materiaalien rajat sekoittuvat.

Mikko Luostarinen (1993) asuu ja työskentelee Helsingissä. Parhaillaan hän viimeistelee maisteriopintojaan Kuvataideakatemiassa maalaustaiteen osastolla. Mikko osallistui viime vuonna Kuvataideakatemian Kuvan Kevät lopputyönäyttelyyn entisen Amos Anderssonin taidemuseon tiloissa sekä yksityisnäyttelyyn Kuvataideakatemian Project Room galleriassa. Sitä ennen hän oli vuoden Japanissa, Tsukuban yliopistossa opiskelijavaihdossa. Mikko on osallistunut myös useisiin ryhmänäyttelyihin Suomessa sekä ulkomailla.

Näyttelyä on tukenut taiteen edistämiskeskus Taike.