Galleria Uusikuva: Elisa Heinonen – ”Hetki ja hiljaisuus” 6.-29.4.2023

Hei ja tervetuloa Galleria Uusikuvassa avautuvaan näyttelyyn!

Huhtikuussa 6.-29.4. esillä on Elisa Heinosen yksityisnäyttely.
Elisa Heinonen-Lanki on 78-vuotias Kotkassa asuva taidemaalari. Hän on syntynyt Viipurissa vuonna 1944. Hän opiskeli Suomen Taideakatemian koulussa vuosina 1965-1969. Teoksia on ollut nähtävillä sekä ryhmä-että yksityisnäyttelyissä sekä ulkomailla. Uransa aikana Heinosen aiheet ovat vaihdelleen vuosikymmenten aikana. Uraan kuuluu niin tutkielmia taidehistoriasta, herkkiä akvarelleja kuin hetkiä luonnostakin. Nykyään Heinonen maalaa akryyliväreillä.

Juhlimme avautuvan näyttelyn avajaisia gallerialla torstaina 6.4. klo 16-18 , lämpimästi tervetuloa!

”Elämässä on ollut erilaisia vaiheita kuten myös tauluissani. Taidehistoria antaa elämyksiä ja voi nähdä vanhan uudessa valossa. Luonnosta etsin tunnelmaa, hetkeä, hiljaisuutta. Maisema ikään kuin puhuu ihmiselle. Maalauksella tai kuvalla on mahdollisuus jatkaa siitä missä sanat vaikenevat.
Syksyn maisemissa värit himmenevät. Lammella oleva sumu peittää paljon ja paljastaa jotakin. Vesi ja taivas antavat hienoja väriyhdistelmiä. Joskus maalaus näyttää vain värilliseltä – silloin avuksi löytyy ”yksinäinen lintu”, jonka haluaa sijoittaa puun oksalle. Taide on etsimistä ja löytämistä.”
 -Elisa Heinonen

Galleria Uusikuva