Galleria Uusikuva (Luoto): Juho Sihvonen – Kadonnutta aikaa 3.2.-25.2.2023

Hei ja tervetuloa Galleria Uusikuvassa avautuviin näyttelyihin!

Helmikuussa esillä ovat Kaisa Huotarin sekä Juho Sihvosen yksityisnäyttelyt:

Galleriatila Luoto (pieni tila): Juho Sihvonen – Kadonnutta aikaa 3.2.-25.2.2023

Juho Sihvonen kokee veistostensa olevan muodon saaneita muistoja. Teosten aiheina toistuvat ihmisten kasvot. Veistosten kasvot eivät ole muotokuvia perinteisessä mielessä, vaikka ne pohjaavat rintakuvamaisena toteutustapana kuvanveiston traditioon. Sihvonen yhdistää teoksiinsa piirteitä itsestään, läheisistään ja tapaamistaan ihmisistä. Sihvosen työtapa on lähtökohdiltaan uusmaterialistinen, jossa tilan, materiaalin ja tekijän kohtaaminen johdattavat lopulliseen teokseen. Hän antaa intuition ohjata työskentelyä ja ilmaisultaan teokset ovat ekspressiivisiä.


Juho Sihvonen (s.1989) on savonlinnalainen kuvataiteilija. Hän on paitsi pitänyt useita yksityisnäyttelyitä, kuten Taidekeskus Ahjossa Joensuussa vuonna 2021, myös osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin, joista viimeisimpänä Muu ry:n Booked 2022 Kaapelitehtaalla Helsingissä. Sihvosen teoksia on nähty myös tapahtumissa, joissa taide valtaa hetkellisesti tilan ennen purkamista. Näitä ovat olleet Katajainen kansa Mäntyharjulla sekä 5000 m2 Lappeenrannassa. Juho Sihvosen sarjakuvia on julkaistu albumeina ja sarjakuvalehdissä