Galleria Uusikuva (AAVA): Marja Mali – Kylässä 4.-25.3.2023

Marja Mali – Kylässä 4.-25.3.2023

”Kylässä”-näyttelyssä teokset jakaantuvat kahteen sarjaan. Pienet öljyvärimaalaukset kertovat pysähtyneestä ajasta, autioista taloista ja vaienneesta kylästä. Isommat akryylimaalaukset kertovat kylässä asuneista henkilöistä. Heistä usealla oli jokin erikoispiirre tai omalaatuinen toimintatapa. Lapsena mummulani kylässä mietin heitä paljon. Kylän ihmiset olivat erilaisuutta kohtaan suvaitsevaisia. Nyt nämä henkilöt ovat inspiroineet maalauksiani. Heidän ulkonäköään muistan heikosti, joten lähestyn heitä heistä syntyneen mielikuvan pohjalta. Heidän puheensa on vaiennut, samoin koko kylä. Autioituneet talot, uudenlaiset ammatit ovat tätä päivää. Ehkä ne luovat jollekin tänään huomisen mielikuvia. -Marja Mali