Kira Leskinen: Anotora 2.9.-24.9.2022

Hei ja tervetuloa Kira Leskisen avautuvaan näyttelyyn Galleria Uusikuvaan! Anotora – nimeä kantava näyttely on esillä 2.-24.9.2022.

Kira Leskinen (s. 1987) on helsinkiläinen valokuva- ja kuvataiteilija, joka työskentelee skanneripohjaisen kuvan, tekstiilitaiteen, taidegrafiikan ja kamerattoman valokuvauksen keinoin. Hän aloitti taideopintonsa Kymenlaakson Opistossa vuonna 2008, jonka jälkeen hän opiskeli valokuvataidetta Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa valmistuen sieltä taiteen maisteriksi vuonna 2016. Galleria Uusikuvassa esillä oleva Anotora on Kiran kahdeksas yksityisnäyttely.

“Näyttelyni Anotora koostuu abstrakteista skannerilla luoduista valokuvateoksista ja tuftaustekniikalla toteutetuista tekstiilitöistä. Olen kiinnostunut käsintehdyn ja koneellisen välisestä suhteesta, värien voimasta ja siitä miten hiljaisuus, toisto ja rytmi taipuvat visuaaliseen muotoon. Lisäksi teosteni takaa löytyy pohdintoja vaikenemisesta, traumojen ylisukupolvisuudesta ja nähdyksi tulemisen merkityksestä. Haen kuvan kautta sellaista, jolle en löydä sanoja. Kyse on monesti kehollisesta tunnekokemuksesta. ” Kira Leskinen